Autoritățile din Irlanda au emis un Cod portocaliu de vânt puternic şi inundaţii în mai multe regiuni ale țării. Cetățenii români sunt îndemnați de Ministerul de Externe de la București să se abțină de la călătorii în acest stat european în zilele de 8 și 9 decembrie.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul Naţional de Meteorologie local a emis, pentru perioada 8-9 decembrie 2019, un cod portocaliu de vânt puternic şi inundaţii în zona de coastă pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick; cod portocaliu de vânt pentru Marea Irlandei, de la Roche’s Point la Slyne Head şi Fair Head şi cod galben de vânt puternic pentru restul Irlandei. Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă. Vântul puternic poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundaţii în zona de coastă”, se spune într-un comunicat al autorității.

Aeroportul din Dublin nu a emis, deocamdată, avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, ce poartă caracter de urgenţă, pot cere ajutor la misiunea diplomatică a României în Irlanda și pot suna la nr de telefon: +353864684351.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!