Angajații „Moldova IT Park” au ridicat în al treilea trimestru al anului curent un salariu mediu de 29 133 de lei, de patru ori mai mare în comparație cu salariul mediu pe economie.

Potrivit unui raport de activitate al „Moldova IT Park”, din cele 237 de companii care au raportat creșterea salariului mediu, 105 au înregistrat concomitent și creșterea veniturilor.

Numărul total de companii active în cadrul Parcului este de 480. Dintre acestea,124 de firme sunt cu capital străin care parvine din 32 de țări.

Concomitent cu majorarea numărului de rezidenți, a crescut și numărul de angajați, care a ajuns la 9 268 de persoane. Dintre acestea, 73 sunt cetățeni străini. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului curent, 12 persoane străine au beneficiat de Programul „IT Visa”, care oferă posibilitatea obținerii permisului de ședere provizoriu pe teritoriului R. Moldova pentru muncă. Patru persoane au fost angajate în calitate de specialiști, iar opt sunt manageri.

Trei angajați sunt din Rusia și câte unul din următoarele state: China, Germania, Iran, Italia, Malta, Marea Britanie, România, Ucraina și Venezuela.

În același raport se mai spune că, odată cu majorarea numărului de rezidenți, a crescut esențial și venitul IT Parcului. Cifra a atins valoarea de 2,84 miliarde de lei, fiind în creștere cu 29% în comparație cu anul trecut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!