Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au renunțat la mandatele din Consiliul Municipal Orhei. Demisia acestora a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală în ședința din 6 decembrie. 

De asemenea, Dinu Țurcanu, care a fost ales președinte al raionului Orhei și Valerian Cristea, numit în funcția de viceprimar al orașului Orhei au renunțat la mandatele de consilier.

CEC a atribuit cele patru mandate candidatelor supleante: Violeta Cojocar, Margareta Chirioglo, Raisa Micleușanu și Natalia Crețu pe lista Partidului Politic „Șor”, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Orhei din 2 noiembrie 2019.

Amintim că deputatele MarinaTauber și Reghina Apostolova au fost reținute de procurorii anticorupție, fiind bănuite de implicare în frauda bancară. Numele lor apare în raportul Kroll. Acestea au fost plasate în arest la domiciliu, iar în scurt timp numele lor au fost incluse în lista candidaților Partidului Șor pentru Consiliul Municipal Orhei. Astfel, instanța de judecată le-a permis să iasă din arest la domiciliu pentru a putea participa la evenimentele electorale.

După atribuirea mandatelor de consilier, Tauber și Apostolova au avut la dispoziție 30 de zile să decidă dacă rămân în Parlament sau aleg funcțiile locale de la Orhei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!