/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Anunț de ultimă oră făcut de Andrei Năstase: „Ne rezervăm dreptul să declanșăm acțiuni masive de protest”

missing
09 decembrie 2019, ora 12:24

Partidul Politic Platforma DA solicită autorităților să formeze o celulă de criză în cazul problemelor energetice și să demareze de urgență toate formalitățile necesare pentru semnarea unor noi acorduri cu autoritățile de la Moscova și Kiev, pentru a asigura livrarea gazului rusesc în R. Moldova.

În cel de-al 12 ceas, considerăm imperios necesar semnarea unui contract standart de tranzit cu Ucraina. Crearea de urgență a unei celule de criză, cu implicarea factorilor de decizie din partea Guvernului. Crearea unui plan național anticriză, cu soluții clare pentru fiecare în parte. Cerem transparență maximală pe acest subiect. Dacă guvernarea va ignora soluțiile prezentate ne rezervăm dreptul să declanșăm acțiuni masive de protest”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Politicianul mai spune că „Moldovagaz” a fost somată despre necesitatea semnării contractelor de livrare a gazului cât mai curând posibil, dar încă nu a prezentat contractele semnate.

„R. Moldova este singura țară din Europa care ar putea rămâne în plină iarnă fără gaze și energie electrică”, atenționează Năstase.

Reprezentanții PPDA se arată indignați de faptul că deputații Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor au respins solicitarea colegilor din ACUM, de a-l chema în Parlament pe ministrul Economiei, pentru a prezenta toate informațiile la subiectul gazelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram