Partidul Politic Platforma DA solicită autorităților să formeze o celulă de criză în cazul problemelor energetice și să demareze de urgență toate formalitățile necesare pentru semnarea unor noi acorduri cu autoritățile de la Moscova și Kiev, pentru a asigura livrarea gazului rusesc în R. Moldova.

În cel de-al 12 ceas, considerăm imperios necesar semnarea unui contract standart de tranzit cu Ucraina. Crearea de urgență a unei celule de criză, cu implicarea factorilor de decizie din partea Guvernului. Crearea unui plan național anticriză, cu soluții clare pentru fiecare în parte. Cerem transparență maximală pe acest subiect. Dacă guvernarea va ignora soluțiile prezentate ne rezervăm dreptul să declanșăm acțiuni masive de protest”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Politicianul mai spune că „Moldovagaz” a fost somată despre necesitatea semnării contractelor de livrare a gazului cât mai curând posibil, dar încă nu a prezentat contractele semnate.

„R. Moldova este singura țară din Europa care ar putea rămâne în plină iarnă fără gaze și energie electrică”, atenționează Năstase.

Reprezentanții PPDA se arată indignați de faptul că deputații Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor au respins solicitarea colegilor din ACUM, de a-l chema în Parlament pe ministrul Economiei, pentru a prezenta toate informațiile la subiectul gazelor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!