După ce săptămâna trecută administraţia Penitenciarului nr.13 a depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere prin care solicită suspendarea executării încheierii Judecătoriei Ciocana de eliberare condiționată a fostului premier Vlad Filat din detenție, avocatul acestuia Victor Munteanu anunță că se fac abuzuri și presiuni asupra instanțelor de judecată. 

Mai exact, domnul Vlad Filat este parte a procesului și are dreptul de a depune recurs. Legea prevede clar termenul de 15 zile pentru a depune recursul, iar expedierea dosarului la Curtea de Apel Chișinău înainte de expirarea acestui termen este un abuz vădit. Solicităm monitorizarea examinării acestui dosar pentru a nu admite injustiție”, a spus avocatul lui Filat, Victor Munteanu.

Amintim că, la două zile de la eliberarea lui Filat, conducerea Penitenciarului nr.13 cere Curții de Apel Chișinău suspendarea deciziei de eliberare a lui Vlad Filat din detenție.

Atât șeful statului Igor Dodon, cât și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, au declarat că decizia de eliberarea a lui Vlad Filat înainte de termen stârnește suspiciuni.

Avocații lui Vlad Filat afirmă că au fost respectate toate procedurile legale și au spus că va fi un test pentru justiția din R. Moldova să-și demonstreze independența față de politic.

Vezi și:

/DOC/ Ce a solicitat mai exact Penitenciarul nr.13 în cererea de recurs depusă împotriva deciziei de eliberare a lui Vlad Filat

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!