Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a catalogat decizia Agenției Mondiale Antidoping (WADA), care prevede excluderea tuturor sportivilor ruși din marile competiții internaționale pentru patru ani, drept „continuarea isteriei anti-rusești, care a dobândit o formă cronică”. 

Agenția de presă din Federația Rusă TASS scrie că declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu vicepremierii ruși. „Faptul că toate aceste decizii se repetă și adesea sunt vizați sportivii care au fost deja pedepsiți, ne sugerează că hotărârea de astăzi reprezintă o continuare a unei „isterii anti-rusești, care a dobândit deja o formă cronică”, a spus Dmitri Medvedev.

Pe de o parte, premierul rus consideră că organele competente trebuie să conteste decizia WADA, iar pe de altă parte recunoaște că în sportul rusesc există probleme cu dopajul. „Vreau să spun că în comunitatea noastră sportivă există probleme semnificative cu dopajul, acest lucru nu poate fi negat”, a declarat premierul rus.

Amintim că astăzi WADA a interzis sportivilor din Federația Rusă să participe următorii patru ani la toate evenimentele sportive majore, inclusiv Olimpiada de la Tokyo din 2020 și Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar. Cei care vor dovedi că nu au nicio legătură cu scandalul de dopaj, vor putea totuși concura, însă sub un steag neutru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!