/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cum a comentat Medvedev excluderea sportivilor ruși din marile competiții internaționale

missing
09 decembrie 2019, ora 16:46

Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a catalogat decizia Agenției Mondiale Antidoping (WADA), care prevede excluderea tuturor sportivilor ruși din marile competiții internaționale pentru patru ani, drept „continuarea isteriei anti-rusești, care a dobândit o formă cronică”. 

Agenția de presă din Federația Rusă TASS scrie că declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu vicepremierii ruși. „Faptul că toate aceste decizii se repetă și adesea sunt vizați sportivii care au fost deja pedepsiți, ne sugerează că hotărârea de astăzi reprezintă o continuare a unei „isterii anti-rusești, care a dobândit deja o formă cronică”, a spus Dmitri Medvedev.

Pe de o parte, premierul rus consideră că organele competente trebuie să conteste decizia WADA, iar pe de altă parte recunoaște că în sportul rusesc există probleme cu dopajul. „Vreau să spun că în comunitatea noastră sportivă există probleme semnificative cu dopajul, acest lucru nu poate fi negat”, a declarat premierul rus.

Amintim că astăzi WADA a interzis sportivilor din Federația Rusă să participe următorii patru ani la toate evenimentele sportive majore, inclusiv Olimpiada de la Tokyo din 2020 și Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar. Cei care vor dovedi că nu au nicio legătură cu scandalul de dopaj, vor putea totuși concura, însă sub un steag neutru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram