/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Ce a solicitat mai exact Penitenciarul nr.13 în cererea de recurs depusă împotriva deciziei de eliberare a lui Vlad Filat

missing
09 decembrie 2019, ora 12:55

Administrația Penitenciarului nr. 13 a solicitat în recursul, depus împotriva deciziei de eliberare lui Vlad Filat din detenție, suspendarea încheierii Judecătoriei Ciocana, casarea acesteia și pronunțarea unei noi decizii prin care cererile depuse de Penitenciarul nr. 13 şi avocatul condamnatului să fie respinse ca fiind neîntemeiate.

Informația a fost oferită de către purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Chișinău, Alexandru Neagu, la solicitarea TV8.

De asemenea, în răspunsul recepționat se menționează că cererea de recurs a fost transferată pe 6 decembrie  la Curtea de Apel Chișinău. Tot în acea zi, au fost transferate și cererile de recurs înaintate de către Administrația de Stat a Penitenciarelor și trei persoane fizice.

Menționăm că avocații lui Vlad Filat spun că este un „non-sens”ca instituția care a depus demersul și a solicitat eliberarea condiționată a fostului premier să depună recurs la decizia prin care a fost aprobată propria cerere.

Amintim că Vlad FIlat a fost eliberat condiționat din penitenciar după ispășirea a 2/3 din pedeapsă. Încheierea Judecătoriei Ciocana a urmat după alte două decizii de judecată prin care pedeapsa lui Filat a fost redusă cu  709 zile, pentru condiții inumane de detenție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram