Administrația Penitenciarului nr. 13 a solicitat în recursul, depus împotriva deciziei de eliberare lui Vlad Filat din detenție, suspendarea încheierii Judecătoriei Ciocana, casarea acesteia și pronunțarea unei noi decizii prin care cererile depuse de Penitenciarul nr. 13 şi avocatul condamnatului să fie respinse ca fiind neîntemeiate.

Informația a fost oferită de către purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Chișinău, Alexandru Neagu, la solicitarea TV8.

De asemenea, în răspunsul recepționat se menționează că cererea de recurs a fost transferată pe 6 decembrie  la Curtea de Apel Chișinău. Tot în acea zi, au fost transferate și cererile de recurs înaintate de către Administrația de Stat a Penitenciarelor și trei persoane fizice.

Menționăm că avocații lui Vlad Filat spun că este un „non-sens”ca instituția care a depus demersul și a solicitat eliberarea condiționată a fostului premier să depună recurs la decizia prin care a fost aprobată propria cerere.

Amintim că Vlad FIlat a fost eliberat condiționat din penitenciar după ispășirea a 2/3 din pedeapsă. Încheierea Judecătoriei Ciocana a urmat după alte două decizii de judecată prin care pedeapsa lui Filat a fost redusă cu  709 zile, pentru condiții inumane de detenție

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!