/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Noua șefă a Guvernului Finlandei - cea mai tânără prim-ministră din lume

missing
09 decembrie 2019, ora 10:31

În aproximativ o săptămână, Finlanda va avea o nouă prim-ministră, cea mai tânără din istoria Finlandei. Sanna Marin are doar 34 de ani a fost aleasă de social-democraţii finlandezi, care conduc coaliţia de guvernare, formată din cinci partide, scrie wionews.com.

Marin este în prezent ministră a Transporturilor, ea îl va succede pe Antti Rinne, care şi-a anunţat demisia în această săptămână, după ce un alt partid, membru al coaliţiei, a precizat că şi-a pierdut încrederea în el.

Sanna Marin va fi al treia prim-ministră (femeie) în istoria țării, în același timp devine cea mai tânără șefă de guvern din lume. Până acum cel mai tânăr fiind premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk, care are 35 de ani. Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, are 35 de ani, iar premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, are 39.

Sursa citată mai scrie că patru partide din Finlanda sunt conduse de femei. Trei dintre acestea au mai puțin de 35 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram