În aproximativ o săptămână, Finlanda va avea o nouă prim-ministră, cea mai tânără din istoria Finlandei. Sanna Marin are doar 34 de ani a fost aleasă de social-democraţii finlandezi, care conduc coaliţia de guvernare, formată din cinci partide, scrie wionews.com.

Marin este în prezent ministră a Transporturilor, ea îl va succede pe Antti Rinne, care şi-a anunţat demisia în această săptămână, după ce un alt partid, membru al coaliţiei, a precizat că şi-a pierdut încrederea în el.

Sanna Marin va fi al treia prim-ministră (femeie) în istoria țării, în același timp devine cea mai tânără șefă de guvern din lume. Până acum cel mai tânăr fiind premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk, care are 35 de ani. Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, are 35 de ani, iar premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, are 39.

Sursa citată mai scrie că patru partide din Finlanda sunt conduse de femei. Trei dintre acestea au mai puțin de 35 de ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!