Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, după ce Andrei Năstase a cerut mai multă transparență în procesul de negocieri pentru asigurarea R. Moldova cu gaze naturale de la 1 ianuarie 2020.

Ion Chicu îl atacă dur atât pe Andrei Năstase, cât și pe predecesoare sa la șefia Guvernului, Maia Sandu, acuzându-i că nu au făcut nimic pentru a determina semnarea unui nou acord de livrare a gazului din Rusia și ar încerca acum să convingă partenerii externi să stopeze colaborarea cu Guvernul de la Chișinău.

„Îngrijorații și potenții, care toată vara s-au ocupat de preluarea schemelor, reparații costisitoare din bugetul public ale curții blocului unde trăiesc, dar și alte isprăvi de genul acesta, în loc să pregătească țara de sezonul rece, caută disperat să „greiereze” ceva, numai sa nu-i uite lumea…

Am informație că, potenta doamnă, în afară de adresările disperate către partenerii de dezvoltare de a stopa colaborarea cu Republica Moldova (până nu redevine ea premier/președinte/procuror și mamă a națiunii), mai dă târcoale și prin alte părți, pentru a zădărnici eforturile Guvernului de a soluționa problemele energetice, inclusiv aprovizionarea cu gaze. E în stilul ei, dar haideți s-o vorbim doar de bine, că dacă deloc – se supără. Vrea atenție, dar nu avem timp – trebuie să curățim mizeria pe care a lăsat-o în administrația publică centrală. Abia vineri am reușit să-i corectăm isprava cu reținerile de salarii…”, a scris Chicu.

Premierul îndeamnă cetățenii să rămână calmi și să nu se lase manipulați.

Andrei Năstase a atenționat astăzi că Platforma Demnitate și Adevăr va organiza proteste, dacă Guvernul nu va întreprinde pași concreți pentru asigurarea R. Moldova cu gaz din Federația Rusă. Acesta a propus crearea de urgență a unei celule de criză, cu implicarea factorilor de decizie din partea Guvernului și crearea unui plan național anticriză, cu soluții clare.

Anunț de ultimă oră făcut de Andrei Năstase: „Ne rezervăm dreptul să declanșăm acțiuni masive de protest”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!