/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Morari, suspendat din funcția de șef al PA, a atacat în instanță decizia lui Stoianoglo de a verifica activitatea procuraturii

missing
09 decembrie 2019, ora 17:45

Viorel Morari, suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție prin ordinul lui Alexandru Stoianoglo, a atacat în instanța de judecată decizia noului procuror general de a verifica activitatea procuraturii specializate, dar și de a-l delega la Procuratura Generală pe durata controlului. 

Morari l-a anunțat pe Stoianoglo despre acest lucru printr-un demers oficial, scrie Ziarul de Gardă, care a publicat documentul. Morari precizează în demers că a cerut suspendarea executării ordinului Procurorului general „cu privire la delegare” și dispoziția „cu privire la controlul activității Procuraturii Anticorupție”.

”La baza demersului stau anumite ilegalități admise la elaborarea actelor administrative. Sunt contrare prevederilor Codului administrativ, prevederilor Legii cu privire la procuratură”, a menționat Morari pentru TV 8.

Amintim că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție. Acesta a fost înlăturat temporar de la serviciu, până se va finisa controlul special inițiat de Stoianoglo la Procuratura Anticorupție, dar și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Prin Ordinul procurorului general Alexandru Stoianoglo a fost sistată și activitatea lui Dorin Compan din funcția de șef interimar al PCCOCS.

Viorel Morari va fi delegat de marți la Procuratura Generală pentru o lună.Totodată, Dorin Compan, cel care asigura interimatul funcției de șef al PCCOCS, revine în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție, anunță Procuratura Generală printr-un comunicat de presă. Responsabilii de la Procuratură menționează că se va decide pe parcursul acestei zile cine va asigura interimatul celor două funcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram