/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Partidul Șor, gata să meargă la CtEDO în cazul celor două milioane de lei pe care a cerut CEC-ul să le restituie statului

missing
09 decembrie 2019, ora 12:45

Partidul Șor este gata să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dacă instanțele de judecată naționale nu le vor da dreptate în cazul celor două milioane de lei pe care ar trebui să le întoarcă în bugetul de stat, după o decizie luată în luna aprilie de Comisia Electorală Centrală.

„Având în vedere nevinovăția noastră, suntem gata, în cazul epuizării tuturor căilor din Republica Moldova, să ne apărăm drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță, vom obține câștig de cauză”, se arată într-un comunicat emis de Partidul Șor.

Curtea Supremă de Justiție a respins pe 2 decembrie un recurs făcut de Partidul Șor împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale.

„Anterior, Comisia Electorală Centrală, după ce analizat toate actele, a stabilit că Partidul Șor, într-adevăr, nu este culpabil și a constatat că a primit pentru campania electorală 2.090.000 de lei de la mai multe persoane juridice. În ciuda faptului că Partidul Șor nu a încălcat legea, CEC a considerat că formațiunea politică trebuie să transfere această sumă în bugetul de stat. Această decizie neîntemeiată și nedreaptă a CEC a fost atacată de avocații noștri în instanță. Cu toate acestea, de fiecare dată, instanțele judecătorești, sub diferite pretexte, nu au pus cazul pe rol.

La 2 decembrie, CSJ a refuzat să examineze cazul în fond. Astfel, plângerea noastră argumentată împotriva deciziei CEC nu a fost examinată în fond de nicio instanță. Pe 11 decembrie, Curtea Supremă de Justiție va examina un alt proces legat de acest caz. Partidul ȘOR așteaptă cu nerăbdare să fie examinat detaliat, care să rezulte o hotărâre legală și corectă”, mai spun reprezentanții partidului.

Partidul Șor a pierdut la CSJ! Este obligat să plătească statului două milioane de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram