Sportivii din Federația Rusă nu vor putea participa următorii patru ani la toate evenimentele sportive majore, inclusiv Olimpiada de la Tokyo din 2020 și Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar. Cei care vor dovedi că nu au nicio legătură cu scandalul de dopaj, vor putea totuși concura, însă sub un steag neutru, scrie bbc.com. 

Interdicția a fost aplicată de către Agenția Mondială Antidoping (WADA). Decizia a fost luată unanim într-o ședință a Comitetului Executiv, care a avut loc astăzi, la Lausanne, Elveția. Aceasta vine după ce Agenția Antidopaj din Rusia (Rusada) a fost declarată neconformă pentru că a manipulat datele de laborator predate anchetatorilor în luna ianuarie curent.

Rusada ar fi trebuit să transmită atunci către WADA date importante legate de imensul scandal care a izbucnit în 2018 privind implicarea statului în dopajul sportivilor, ceea ce însă nu s-a întâmplat. Rusada are la dispoziție 21 de zile pentru a ataca decizia WADA. În acest caz, recursul va fi sesizat de către Curtea de Arbitraj pentru Sport.

La Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud din 2018, 168 de sportivi ruși au concurat sub un steag neutru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!