În școlile de cultură generală din toată țara vor fi deschise clase sportive specializate în fotbal. Aceasta prevede un memorandum care a fost semnat astăzi de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Inițiativa a fost lansată în cadrul campaniei sociale „Fotbal în școli”. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să practice fotbalul în școlile de cultură generală din republică, iar apoi să-și continue activitatea în liceele, colegiile și universitățile din țară.

„Proiectul deja a început în clasele primare din școlile generale. Curriculum a fost elaborat special pentru copiii ce au vârsta între 6 – 12 ani. Sunt incluse două lecții pe săptămână”, a declarat în cadrul unei campanii de presă, Diana Bulgaru, manager proiecte Grassroots FMF.

La rândul său, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a spus că grație acestui proiect vor fi identificate noi cadre didactice pentru școlile de cultură generală.

„Dorim să găsim profesori de educația fizică care doresc să obțină licență de antrenor de fotbal. Pentru aceasta urmează ca școala noastră de antrenori să fie acreditată. Totodată, antrenorii de fotbal de categoriile: D și C vor avea posibilitatea să fie angajați în calitate de profesori de educația fizică”, a spus președintele FMF.

Menționăm că în cadrul acestui proiect urmează să fie instruiți gratuit peste 200 de profesori. Acordurile au fost semnat cu peste 90 de școli din țară, iar lecțiile de fotbal vor începe din anul 2020.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!