/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Veste bună pentru copii! În școlile de cultură generală din țară vor fi deschise clase sportive specializate în fotbal

missing
09 decembrie 2019, ora 11:18

În școlile de cultură generală din toată țara vor fi deschise clase sportive specializate în fotbal. Aceasta prevede un memorandum care a fost semnat astăzi de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Inițiativa a fost lansată în cadrul campaniei sociale „Fotbal în școli”. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să practice fotbalul în școlile de cultură generală din republică, iar apoi să-și continue activitatea în liceele, colegiile și universitățile din țară.

„Proiectul deja a început în clasele primare din școlile generale. Curriculum a fost elaborat special pentru copiii ce au vârsta între 6 – 12 ani. Sunt incluse două lecții pe săptămână”, a declarat în cadrul unei campanii de presă, Diana Bulgaru, manager proiecte Grassroots FMF.

La rândul său, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a spus că grație acestui proiect vor fi identificate noi cadre didactice pentru școlile de cultură generală.

„Dorim să găsim profesori de educația fizică care doresc să obțină licență de antrenor de fotbal. Pentru aceasta urmează ca școala noastră de antrenori să fie acreditată. Totodată, antrenorii de fotbal de categoriile: D și C vor avea posibilitatea să fie angajați în calitate de profesori de educația fizică”, a spus președintele FMF.

Menționăm că în cadrul acestui proiect urmează să fie instruiți gratuit peste 200 de profesori. Acordurile au fost semnat cu peste 90 de școli din țară, iar lecțiile de fotbal vor începe din anul 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram