3744 de persoane și-au cumpărat locuințe prin intermediul programului „Prima Casă” de la lansarea acestuia, anunță Ministerul Finanțelor. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 1,8 miliarde de lei, iar suma totală a garanțiilor oferite de stat este de aproape un miliard de lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, din 3744 de beneficiari, 2629 sunt familii, iar 1115 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,3 ani.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,027 m.p., în timp ce valoarea medie a locuințelor procurate este de 590,7 mii lei.

Din numărul total de locuințe procurate în cadrul Programului, 3504 sunt în zonele urbane iar 240 – în zonele rurale. 3445 locuințe procurate sunt apartamente, iar 299 sunt case de locuit individuale.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

Programul „Prima Casă” a fost lansat pe 26 martie 2018.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!