Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Slusari, după declarațiile lui Stoianoglo despre beneficiarii furtului miliardului: Sau nu a citit raportul Kroll, sau minte

10 decembrie 2019, ora 17:22

Deputatul Alexandru Slusari zice că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, fie nu a citit raportul Kroll, fie minte, afirmând că numele beneficiarilor finali ai furtului miliardului nu sunt cunoscute. 

„Procurorul General continuă să mă decepționeze. Când dânsul susține că raportul Kroll 2 nu conține numele, eu pot presupune trei versiuni de origine a acestei afirmații pripite: sau dl. Stoianoglo deloc n-a citit raportul Kroll 2, sau el a citit doar raportul Kroll 2 și nu a făcut cunoștința cu Confidential Working Papers Part I și Part II, sau dânsul minte. În orice caz, după mine, asemenea declarații, după patru luni de activitate a Comisiei parlamentare de anchetă și după unor publicații în presă, care în mare parte au fost veridice, nu aduc valoarea adăugată noului procuror”, a comentat Slusari.

Azi, procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat că nu deține informații despre cine sunt beneficiarii fraudei bancare, asta deși anterior membrii comisiei parlamentare de investigare a procesului de devalorizare a sistemului bancar au declarat public, făcând referire la rapoartele Kroll, că principalii beneficiari ai „jafului secolului” ar fi Vlad Plahotniuc, Vlad Filat și Ilan Șor.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram