Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

/DOC/ CSJ trimite la rejudecare dosarul lui Andrei Donică, cercetat pentru că a turnat lapte peste Octavian Armașu

11 decembrie 2019, ora 13:51

Fostul activist civic, Andrei Donică, nu mai scapă de problemele cu justiția. După ce în luna iunie, Curtea de Apel Chișinău a decis să anuleze decizia primei instanțe care l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a turnat o găleată cu lapte peste fostul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, marți, Curtea Supremă de Justiție a dispus rejudecarea cauzei în aceeași instanță de apel, în alt complet de judecată.

Decizia a fost luată în urma recursului procurorului Vladislav Harti. În hotărârea Curții Supreme de Justiție se menționează că instanța de apel ar fi admis erori la examinarea cauzei. Potrivit Colegiului Penal al CSJ, poziția instanței de apel în situația în care aceasta constată că în acțiunile inculpatului sunt prezente atât elemente ale infracțiunii huliganism cât și cele ale contravenției, este incertă, fiind o eroare.

Totodată, potrivit CSJ, prezintă deficiențe și sentința instanței de fond, la capitolul motivării, find una superficială și motivată în exclusivitate prin prisma Legii privind libertatea de exprimare.

Amintim că fostul activist civic, în prezent primar la Condrița, Andrei Donică, a fost condamnat în octombrie anul trecut la un an de închisoare cu suspendare, după ce în septembrie 2016 l-a stropoit pe fostul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu cu o găleată cu lapte. Ulterior, pe 25 iunie curent, Curtea de Apel Chișinău a decis încetarea procesului penal din motiv că fapta ar constituie, o contravenție.

De asemenea, a fost încetat și procesul contravențional în baza art. 354, din motivul intervenirii termenului de prescripție de tragere la răspundere contravențională.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram