A dormit o noapte în aeroportul din Varșovia și a alta la o stație de autobuz din orașul Lodz, pentru a putea participa la Campionatul Mondial de Haltere din Polonia. Este vorba de sportivul moldovean Nicolae Bîrliba, care din lipsa de bani, a fost nevoit să-și petreacă nopțile în afara hotelurilor. 

Halterofilul nu s-a putut bucura și nici de o alimentație sănătoasă. Mesele pe care le servea, spune el, sunt precum ale boschetarilor. „Fierbeam apă într-un borcan, după care turnam în acesta un pachet de terci sau supă. Aceasta era masa mea pentru o perioadă de cinci zile. O astfel de alimentație a influențat negativ prestația mea la competiție”, a scris sportivul pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Nicole Bîrliba

Chiar și așa, halterofilul a reușit să ocupe locul întâi în cadrul competiției sportive și a obținut titlul de campion mondial. „Evoluând în categoria de până la 90 de kg am reușit să mă mențin pe platformă timp de o oră, să ridic de 651 de ori greutăți de 20 de kg. Tricolorul R. Moldova a fost ridicat pe podiumul victoriei”, a spus halterofilul.

Foto: Facebook/ Nicole Bîrliba

Sportivul recunoaște că performanțele pe care le-a obținut de această dată nu se compară cu cele înregistrate la Campionat Mondial din Italia, care s-a desfășurat în anul 2017. „Acolo am ridicat greutăți de 20 de kg timp de o oră de 1027 de ori. Potrivit Federației Internaționale de Haltere, în categoria mea de vârstă și greutate, acest rezultat încă nu a fost depășit”, a declarat Nicole Bîrliba.

Foto: Facebook/ Nicole Bîrliba

Până a participa la competiție, halterofilul a scris pe pagina sa de Facebook următorul citat: „Nu se rușinează cel care se încrede în Dumnezeu. Îi mulțumesc Domnului că m-a întărit pe tot parcursul călătoriei mele, mi-a dat puteri ca să mă prezint cu cinste și să trec cu brio toate provocările care s-au ivit în viața mea”, spune sportivul.

Foto: Facebook/ Nicole Bîrliba

 

Nicolae Bîrliba de mai bine de 35 de ani se ocupă cu acest sport. El a prezentat R. Moldova la mai multe competiții sportive, în cadrul cărora de asemenea a obținut titluri de campion.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!