/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Candu dezvăluie cum planificau să se retragă din politică împreună cu Plahotniuc și Botnari

missing
12 decembrie 2019, ora 08:16

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, dar și deputații Andrian Candu și Constatin Botnari urmau să se retragă din politică în cel mult șase luni după alegerile parlamentare din februarie 2019, dacă Parlamentul avea să voteze un nou Cabinet de miniștri. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Candu la emisiunea „Politica” de la TV8.

„Trebuie să știi când să te retragi. De fapt, el (n.r. Vlad Plahotniuc) voia să se retragă. În echipa noastră, am discutat după alegerile parlamentare, că trecem etapa negocierilor, să vedem cum se formează Guvernul. Maximum o perioadă de 6 luni stă la această guvernare și pe urmă transmite ștafeta la o altă generație din PDM. Era vorba despre Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari, eu eram într-o anumită măsură”, a dezvăluit Candu.

Deputatul a enumerat și două greșeli pe care le consideră el că au fost fatale pentru Vladimir Plahotniuc:

  1. Nu a comunicat deschis în emisiuni: „să se prezinte cum este el însuși, cum îl cunosc prietenii, colegii de echipă, familia, cum îl cunosc eu. A avut reticență în tot ce ține de comunicarea în fața publicului”.
  2. Nu s-a retras la timp: „trebuie să simți când trebuie să pui punct. Eu am vorbit cu dumnealui că e timpul să ne retragem din politică. Noi am intrat atunci în politică cu Vlad Filat, cu Mihai Ghimpu. Spuneam gata, capitolul cela a trecut, cred că este cazul să ne retragem și noi și să lăsăm loc altei generații”.

Andrian Candu afirmă că mai comunică câteodată cu Vladimir Plahotniuc, dar nu știe unde se află.

„În ultimul timp comunic mai rar și mai rar. Fiecare cu agenda sa, cu ocupațiile lui. Nu vă pot spune unde este pentru că nu știu. Sănătos, voios? Asta am întrebat, dar unde este – nu. Nu vreau să-l pun nici pe el în situație, nici eu să încalc legea, pentru că, fiind în căutare, eu trebuie să spun unde este”, a argumentat  Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram