Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și rachete ATACMS! General: "Iarna nu va încetini ofensiva. Marea reușită urmează"

Candu susține alegerea președintelui de către Parlament. Ce spune despre șansele lui Dodon de fi ales de deputați

12 decembrie 2019, ora 06:45

Democratul Andrian Candu crede că forma de guvernământ actuală este foarte potrivită pentru Republica Moldova și odată ce este republică parlamentară, președintele trebuie să fie ales de deputați.

„Eu cred că președintele trebuie să fie ales de Parlament, dar această modificare să fie ori prin referendum, sau prin decizie politică în Parlament pentru modificarea Constituției”, a declarat Candu la emisiunea „Politica” de la TV8.

Democratul nu crede că Igor Dodon are șanse să fie ales, în toamna anului 2020, a doua oară președinte prin votul deputaților.

„Nu cred ca în contextul actual așa ceva să se întâmple. Nu cred că se va modifica Constituția. Nu cred în realizarea unei astfel de acțiuni”, a adăugat deputatul.

Andrian Candu a criticat decizia Curții Constituționale din 2016, care a schimbat procedura de alegere a șefului statului.

„Atunci au fost niște vicii de procedură”, a comentat Candu.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram