Cei șase tineri, care au agresat doi studenți ai unui colegiu din capitală, în luna octombrie, în scuarul Catedralei Mitropolitane, au fost trimiși în judecată. Pentru fapta comisă, indivizii riscă până la cinci ani de închisoare. 

Inculpații au vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani. Patru dintre aceștia sunt angajați în câmpul muncii, iar unul dintre ei a fost anterior condamnat pentru furt.

„Procuratura municipiului Chișinău anunță terminarea urmăririi penale. Procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii și au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracțiunea de huliganism”, comunică procurorii.

Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepsește cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la cinci ani.

Amintim că totul s-a produs pe data de 24 octombrie, aproape de miezul nopții. Cei șase tineri traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naștere a unuia dintre ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cei doi studenți, care au ieșit seara la o plimbare cu bicicletele.

Conflictul s-a început din motiv că unul dintre studenți i-a făcut observație unuia dintre agresori, pentru că cel din urmă a fluierat. Ulterior, tinerii s-au apropiat de studenți și i-au numit cu cuvinte necenzurate.

Cei doi au fost agresați atunci când au decis să evite escaladarea situației și să plece acasă. În urma conflictului, una dintre victime s-a ales cu comoție cerebrală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!