/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Cei șase tineri care au snopit în bătăi doi studenți în Scuarul Catedralei din Chișinău, trimiși în judecată. Ce pedeapsă riscă

missing
12 decembrie 2019, ora 14:48

Cei șase tineri, care au agresat doi studenți ai unui colegiu din capitală, în luna octombrie, în scuarul Catedralei Mitropolitane, au fost trimiși în judecată. Pentru fapta comisă, indivizii riscă până la cinci ani de închisoare. 

Inculpații au vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani. Patru dintre aceștia sunt angajați în câmpul muncii, iar unul dintre ei a fost anterior condamnat pentru furt.

„Procuratura municipiului Chișinău anunță terminarea urmăririi penale. Procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii și au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracțiunea de huliganism”, comunică procurorii.

Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepsește cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la cinci ani.

Amintim că totul s-a produs pe data de 24 octombrie, aproape de miezul nopții. Cei șase tineri traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naștere a unuia dintre ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cei doi studenți, care au ieșit seara la o plimbare cu bicicletele.

Conflictul s-a început din motiv că unul dintre studenți i-a făcut observație unuia dintre agresori, pentru că cel din urmă a fluierat. Ulterior, tinerii s-au apropiat de studenți și i-au numit cu cuvinte necenzurate.

Cei doi au fost agresați atunci când au decis să evite escaladarea situației și să plece acasă. În urma conflictului, una dintre victime s-a ales cu comoție cerebrală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram