Consiliul Superior al Magistraturii se va întruni mâine într-o ședință extraordinară în cadrul căreia va examina și cererile de demisie a judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală, care au fost depuse anterior la Parlament.

Magistrații s-au adresat direct Legislativului, motivând că CSM-ul este nefuncțional, dar cererile au fost direcționate Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că trebuie respectată procedura.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat pentru TV8.md că a primit astăzi cererea lui Oleg Sternioală de demisie din funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție și cea de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ și cererea lui Ion Druță de demisie din funcția de judecător, care urmează a fi examinate mâine.

Anterior, CSM a acceptat cererea de demisie a lui Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

Amintim că Druță este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, iar Oleg Sternioală este  cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Ambii fusese anterior reținuți de Procuratura Anticorupție, dar au fost eliberați ulterior din arest prin decizii ale Judecătoriei Ciocana.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!