Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a pierdut procesul de judecată cu actualul ministru de Interne Pavel Voicu și este obligată să-i recalculeze acestuia pensia. Curtea Supremă de Justiție a emis pe 11 decembrie o decizie finală și irevocabilă în acest caz, după doi ani de luptă în instanțe, dosarul fiind trimis anterior la rejudecare.

Pavel Voicu s-a adresat în instanță în decembrie 2017, după ce CNAS a refuzat să-i recalculeze pensia. Acesta a motivat că  a lucrat în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și s-a eliberat din serviciu la data de 21 septembrie 2012, cu stabilirea pensiei pe linia MAI. La 9 aprilie 2015, s-a reangajat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, activând până la 22 august 2017.

La 27 octombrie 2017, Voicu a solicitat recalcularea pensiei pentru vechimea în serviciu în baza prevederilor Legii asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, dar CNAS  refuzat să-i revadă mărimea pensiei. Ministrul a depus o cerere în judecată.

După ce a fost întors o dată la rejudecare, pe 21 februarie 2018 Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză lui Voicu. Ulterior, CNAS-ul a făcut recurs, dar decizia fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, CNAS este obligată să-i recalculeze pensia lui Pavel Voicu, adăugând încă doi ani la vechimea în muncă și luând la bază media lunară a salariului primit în ultimele 12 luni calendaristice precedente concedierii din 22 august 2017, salariul fiind mult mai mare în comparație cu anul 2012 când i s-a calculat pensia.

În declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018, în calitate de consilier prezidențial, Pavel Voicu a indicat venituri de 58 959 lei din pensie, adică câte  4 900 de lei pe lună.

Peste o sută de mii de lei, Pavel Voicu  a primit salariu de la Președinție anul trecut. Vedeți mai jos ce bunuri imobiliare deține ș ice mașină conduce, cumpărată în 2017 cu 24 de mii de euro.

Averea tuturor membrilor Guvernului Chicu. Care este cel mai bogat ministru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!