/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Pavel Voicu a câștigat la CSJ un proces împotriva CNAS-ului. Va avea o pensie mai mare

missing
12 decembrie 2019, ora 13:47

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a pierdut procesul de judecată cu actualul ministru de Interne Pavel Voicu și este obligată să-i recalculeze acestuia pensia. Curtea Supremă de Justiție a emis pe 11 decembrie o decizie finală și irevocabilă în acest caz, după doi ani de luptă în instanțe, dosarul fiind trimis anterior la rejudecare.

Pavel Voicu s-a adresat în instanță în decembrie 2017, după ce CNAS a refuzat să-i recalculeze pensia. Acesta a motivat că  a lucrat în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și s-a eliberat din serviciu la data de 21 septembrie 2012, cu stabilirea pensiei pe linia MAI. La 9 aprilie 2015, s-a reangajat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, activând până la 22 august 2017.

La 27 octombrie 2017, Voicu a solicitat recalcularea pensiei pentru vechimea în serviciu în baza prevederilor Legii asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, dar CNAS  refuzat să-i revadă mărimea pensiei. Ministrul a depus o cerere în judecată.

După ce a fost întors o dată la rejudecare, pe 21 februarie 2018 Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză lui Voicu. Ulterior, CNAS-ul a făcut recurs, dar decizia fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, CNAS este obligată să-i recalculeze pensia lui Pavel Voicu, adăugând încă doi ani la vechimea în muncă și luând la bază media lunară a salariului primit în ultimele 12 luni calendaristice precedente concedierii din 22 august 2017, salariul fiind mult mai mare în comparație cu anul 2012 când i s-a calculat pensia.

În declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018, în calitate de consilier prezidențial, Pavel Voicu a indicat venituri de 58 959 lei din pensie, adică câte  4 900 de lei pe lună.

Peste o sută de mii de lei, Pavel Voicu  a primit salariu de la Președinție anul trecut. Vedeți mai jos ce bunuri imobiliare deține ș ice mașină conduce, cumpărată în 2017 cu 24 de mii de euro.

Averea tuturor membrilor Guvernului Chicu. Care este cel mai bogat ministru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram