/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Consilierii municipali de la Orhei vor fi remunerați cu 1 leu pentru fiecare ședință. Ce vor face cu banii economisiți

missing
13 decembrie 2019, ora 10:09

Consiliul municipal Orhei a adoptat o decizie fără precedent pentru structurile administrațiilor locale din țară. Consilierii au hotărât să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 leu pentru participarea la fiecare ședință a Consiliului municipal. 

În acest fel, vor fi economisite sume substanțiale, spun aleșii locali, bani care vor fi redirecționați pentru diverse proiecte sociale.

„Întrucât la nivelul municipiului Orhei există o serie de probleme stringente ce necesită a fi rezolvate precum și faptul că ședințele consiliului municipal sunt convocate destul de des, iar rolul alesului local este să depună toate eforturile pentru a asigura un nivel de trai decent al comunității care l-a ales, se propune ca indemnizația pentru participare la ședința consiliului să reprezinte o sumă simbolică de 1 leu, ceea ce ar permite acumularea de economii considerabile la bugetul orașului Orhei”, se arată în nota explicativă a deciziei.

Anterior, pentru fiecare participare la ședința Consiliului Municipal Orhei, fiecare ales local era remunerat cu 250 de lei.

Consiliul municipal Orhei are 27 de consilieri, 24 dintre care de la Partidul Politic ȘOR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram