/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Autoritatea Aeronautică Civilă are un nou director

missing
13 decembrie 2019, ora 15:16

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova are un nou șef. Este vorba de Eugen Coștei, cel care a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de director. 

„Proba interviului a fost susținută de doi candidați, Victor Neaga și Eugen Coștei. Cel din urmă a câștigat concursul, pentru că a fost evaluat cu un punctaj mai mare decât contracandidatul său”, a declarat pentru tv8.md, șefa Serviciului Resurse Umane al Ministerului Economiei, Angela Cociu.

Pentru funcția de director au depus actele 16 candidați, însă concursul documentelor a fost promovat doar de 13. Trei au fost respinși pentru că nu au avut studiile și experiența necesară în domeniul aviației civile.

Din cei 13 candidați admiși la proba scrisă, cinci nu s-au prezentat. Doar doi, din cei opt rămași, au trecut cu succes proba dată, acumulând punctajul necesar.

Eugen Coștei în calitate de expert în legislația aeriană a participat în Proiectul TCB a Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI) în Kazakhstan. El a absolvit cu succes mai multe cursuri pe lângă Singapore Aviation Academy, JAA Training Organisation, ICAO și are o vastă experiență profesională în domeniul aviației civile.

Anterior el a deținut funcția de director Euro Aviation Consulting Team LTD, director TANDEM AERO, director adjunct MoldATSA (2008-2009).

Eugen Coștei a mai activat în cadrul Autorității Aeronautice Civile, deținând consecutiv funcția de specialist principal al Direcției relații externe, șef al Direcției relații internaționale și consilier al directorului AAC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram