/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Constantin Botnari și-a depus declarația de avere după demisia din Parlament. A plecat cu datorii de milioane

missing
13 decembrie 2019, ora 16:48

Democratul Constantin Botnari, care a renunțat recent la mandatul de deputat, a depus la Autoritatea Națională de Integritate declarația de venit obligatorie la demisie.

În document, Botnari a indicat venituri de opt mii de lei de la Partidul Democrat în anul curent și 83 de mii salariu de la Parlament, deși a lipsit de la majoritatea ședințelor de lucru. Acesta nu a mai fost în Legislativ din luna iunie, de când a fugit din țară liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. Presa a scris că și Botnari e plecat din R. Moldova.

În plus, Constantin Botnari a primit 26 de mii de lei indemnizații de la Parlament, iar 314 dolari i-a încasat din dobânda la banii pe care îi ține în conturi bancare, în total peste 24 mii de dolari. Într-un alt cont, familia Botnari păstrează aproape 300 de mii de lei.

Pe de altă parte, Constantin Botnari este dator unei persoane cu numele Gherman Onofrei, de la care a împrumutat 300 de mii de euro, echivalentul a 5,7 milioane de lei. Botnari s-a angajat să-i întoarcă banii până în 2021.

La capitolul bunuri imobile, Constantin Botnari a indicat o casă de 2,6 milioane de lei, un apartament de 855 de mii de lei și două garaje, dar și un teren în intravilan care ar valora peste jumătate de milion de lei.

Botnari are o mașină de model „Mercedes S 350” din 2005, care ar valora 460 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram