Democratul Constantin Botnari, care a renunțat recent la mandatul de deputat, a depus la Autoritatea Națională de Integritate declarația de venit obligatorie la demisie.

În document, Botnari a indicat venituri de opt mii de lei de la Partidul Democrat în anul curent și 83 de mii salariu de la Parlament, deși a lipsit de la majoritatea ședințelor de lucru. Acesta nu a mai fost în Legislativ din luna iunie, de când a fugit din țară liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. Presa a scris că și Botnari e plecat din R. Moldova.

În plus, Constantin Botnari a primit 26 de mii de lei indemnizații de la Parlament, iar 314 dolari i-a încasat din dobânda la banii pe care îi ține în conturi bancare, în total peste 24 mii de dolari. Într-un alt cont, familia Botnari păstrează aproape 300 de mii de lei.

Pe de altă parte, Constantin Botnari este dator unei persoane cu numele Gherman Onofrei, de la care a împrumutat 300 de mii de euro, echivalentul a 5,7 milioane de lei. Botnari s-a angajat să-i întoarcă banii până în 2021.

La capitolul bunuri imobile, Constantin Botnari a indicat o casă de 2,6 milioane de lei, un apartament de 855 de mii de lei și două garaje, dar și un teren în intravilan care ar valora peste jumătate de milion de lei.

Botnari are o mașină de model „Mercedes S 350” din 2005, care ar valora 460 de mii de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!