„M-aș mai întoarce încă o dată în campania electorală să-l întreb pe Ceban și pe Dodon, și pe alții: «De ce nu vă place Robu?»”, a declara liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Acesta susține că fostul procuror general interimar Dumitru Robu nu le-a fost pe plac foștilor săi parteneri de la Guvernare din Partidul Socialiștilor (PSRM) și nemijlocit șefului statului Igor Dodon, din motiv că a inițiat urmărirea penală pe câteva cazuri sensibile. 

„Acum am înțeles cu toții de ce nu le-a plăcut Robu, nu? Pentru că a intentat un dosar pe uzurpare, pentru că a lăsat lucrurile să curgă cu privire la anchetarea finanțării…”, a spus Năstase la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Năstase recunoaște că el a fost cel care a vociferat propunerea de a fi înaintat Robu la funcția de procuror general: „Au fost propuse mai multe nume, în momentul în care eram în impas cu toții, iar asta își dorea și Dodon, bineînțeles a fost spus acest nume, mai departe el a fost votat în Parlament. Numele Robu eu l-am pronunțat, asta să fie foarte clar”, a zis Năstase, spunând totuși că Robu nu a fost influențat de el în deciziile pe care le-a luat. „Dacă ar fi fost Robu procurorul meu, acuma ar trebuie să-mi asum meritele intentării dosarelor cu privire la Plahotniuc, pentru că a făcut-o procurorul meu, nu-i așa? Ceea ce am optat eu, pentru un procuror liber și independent, care să-și facă meseria”, a zis Năstase.

Dumitru Robu a deținut funcția de procuror general interimar timp de aproape patru luni, de la începutul lunii august, până la finele lunii noiembrie 2019.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!