„M-aș mai întoarce încă o dată în campania electorală să-l întreb pe Ceban și pe Dodon, și pe alții: «De ce nu vă place Robu?»”, a declara liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Acesta susține că fostul procuror general interimar Dumitru Robu nu le-a fost pe plac foștilor săi parteneri de la Guvernare din Partidul Socialiștilor (PSRM) și nemijlocit șefului statului Igor Dodon, din motiv că a inițiat urmărirea penală pe câteva cazuri sensibile. 

„Acum am înțeles cu toții de ce nu le-a plăcut Robu, nu? Pentru că a intentat un dosar pe uzurpare, pentru că a lăsat lucrurile să curgă cu privire la anchetarea finanțării…”, a spus Năstase la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Năstase recunoaște că el a fost cel care a vociferat propunerea de a fi înaintat Robu la funcția de procuror general: „Au fost propuse mai multe nume, în momentul în care eram în impas cu toții, iar asta își dorea și Dodon, bineînțeles a fost spus acest nume, mai departe el a fost votat în Parlament. Numele Robu eu l-am pronunțat, asta să fie foarte clar”, a zis Năstase, spunând totuși că Robu nu a fost influențat de el în deciziile pe care le-a luat. „Dacă ar fi fost Robu procurorul meu, acuma ar trebuie să-mi asum meritele intentării dosarelor cu privire la Plahotniuc, pentru că a făcut-o procurorul meu, nu-i așa? Ceea ce am optat eu, pentru un procuror liber și independent, care să-și facă meseria”, a zis Năstase.

Dumitru Robu a deținut funcția de procuror general interimar timp de aproape patru luni, de la începutul lunii august, până la finele lunii noiembrie 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!