Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații au dat peste cap activitatea unui grup criminal specializat care punea în circulație bani falși. Gruparea activa în sudul țării și a fost deconspirată de către un șofer de taxi care a fost plătit de un client cu 20 de lei cu semne vizibile de falsificare. 

Astfel, ofițerii au început să documenteze cazul, pentru a identifica toate persoanele implicate în comiterea infracțiunii. Pe parcursul unui an de investigații, polițiștii au constatat că un grup de persoane, originare din orașul Cantemir, au pus în circuitul economic bancnote naționale de 200 lei cu semne de falsificare, pe teritoriul Republicii Moldova, primordial în regiunea de sud a țării, achitând cu acești bani pentru diverse servicii și produse la mai multe stații petroliere și magazine. 

În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au identificat trei suspecți cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani, care au pus în circulație mijloacele financiare falsificate. Joi, ofițerii de investigații au efectuat percheziții la domiciliile figuranților, iar ca urmare, liderul grupării criminale, un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reținut pentru 72 ore, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii economice.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falși, utilizați pentru efectuarea plăţilor, iar dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!