Procurorii anticorupție au făcut percheziții într-un dosar legat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este vizat și fostul guvernator al Băncii Naționale (BNM) Dorin Drăguțanu. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a primit în sistem pe 31 de judecători noi, iar pe fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP) Gheorghe Balan l-a trimis la muncă la Judecătoria sectorului Buiucani. Despre ce a mai scris azi TV8.md, vedeți mai jos. 

Procurorii, la poarta lui Drăguțanu

Foto: Ziarul de Gardă

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile lui Dorin Drăguțanu, fost guvernator al Băncii Naționale; Natalia Politov, ex-președintă a „Victoriabank” și la Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”. În total, oamenii legii au făcut percheziții în nouă locații, în urma cărora opt persoane s-au ales cu statut de bănuit pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat, detalii AICI.

Rebeja vine în Parlament

Foto: MECC

Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat al candidatului supleant din partea Partidului Democrat din Moldova, Radu Rebeja. Fotoliul devenise vacant după ce democratul Constantin Botnari a plecat din Legislativ, detalii AICI. Între timp, Botnari și-a depus declarația de avere, la plecarea din funcția de parlamentar, detalii AICI.

Bine ați venit în sistem 

Foto simbol: infinitegroup.org

31 de judecători noi au depus astăzi jurământul în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Aceștia vor activa în diferite raioane ale republicii, iar trei dintre ei vor munci la Judecătoria Chișinău, detalii AICI.

De la IGP, la Judecătoria Buiucani

Gheorghe Balan. Foto: politia.md

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP) Gheorghe Balan revine să activeze în calitate de magistrat, acesta va activa la Judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău, detalii AICI.

Director nou la Autoritatea Aeronautică Civilă

Foto simbol: ntv.ru

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova are un nou șef – Eugen Coștei, detalii AICI.

„Air Moldova”, cu datorii la stat

Foto simbol: toscanapromozione.it

Compania „Air Moldova”, care a fost privatizată în toamna anului trecut, avea în luna octombrie datorii de 5,9 milioane de lei la bugetul de stat, au anunțat experții Curții de Conturi, după realizarea unui audit al întreprinderii, detalii AICI.

O ședință – un leu 

Foto: moldova24.info

Membrii Consiliului Municipal Orhei au hotărât să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 leu pentru o ședință. În acest fel, aleșii spun că vor fi economisite sume substanțiale care vor fi redirecționate pentru proiecte sociale, detalii AICI.

Moldova, la Jocurile Olimpice de Tineret 

Foto simbol: wg2016.org

Cinci sportivi moldoveni vor evolua la Jocurile Olimpice de Tineret din Lausanne, Elveția, care se vor desfășura în perioada 9 – 22 ianuarie 2020, detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!