/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Salariile impresionante ridicate lunar de șefii întreprinderilor municipale. PPDA și PL îi cheamă ”la raport”, pentru a-și justifica lefurile

missing
13 decembrie 2019, ora 11:26

Consilierii din fracțiunea Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău sunt nemulțumiți de salariile extrem de mari pe care le ridică lunar șefii întreprinderilor municipale. Aceștia au cerut la ședința de astăzi a CMC ca directorii tuturor întreprinderilor respective să prezinte rapoartele economico – financiare pentru ultimii patru ani, pentru a le face publice.

”Toate întreprinderile municipale aduc astăzi în bugetul municipal dividende de doar 1,5 milioane de lei, iar salariile plătite directorilor acestor întreprinderi constituie suma anuală de 5 313 000 lei”, a spus consiliera PPDA, Aliona Mandatîi, care a anexat listele cu lefurile ridicate de șefii întreprinderilor municipale.

Potrivit documentelor, cel mai mare salariu îl ridică Eugeniu Axentiev, directorul întreprinderii „Regia Autosalubritate”, care este plătit lunar cu 45 de mii de lei.

Solicitării respective s-a alăturat și fostul primar al capitalei, actualmente consilier municipal, libralul Dorin Chirtoacă.

„Să fie invitați directorii cu salarii mari pentru a se raporta în ce măsură se justifică fapul că ei primesc așa salarii mari, în condițiile în care primarul și viceprimarii gestionează proiecte de miliarde și au lefuri mai mici”, a spus Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram