Consilierii din fracțiunea Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău sunt nemulțumiți de salariile extrem de mari pe care le ridică lunar șefii întreprinderilor municipale. Aceștia au cerut la ședința de astăzi a CMC ca directorii tuturor întreprinderilor respective să prezinte rapoartele economico – financiare pentru ultimii patru ani, pentru a le face publice.

”Toate întreprinderile municipale aduc astăzi în bugetul municipal dividende de doar 1,5 milioane de lei, iar salariile plătite directorilor acestor întreprinderi constituie suma anuală de 5 313 000 lei”, a spus consiliera PPDA, Aliona Mandatîi, care a anexat listele cu lefurile ridicate de șefii întreprinderilor municipale.

Potrivit documentelor, cel mai mare salariu îl ridică Eugeniu Axentiev, directorul întreprinderii „Regia Autosalubritate”, care este plătit lunar cu 45 de mii de lei.

Solicitării respective s-a alăturat și fostul primar al capitalei, actualmente consilier municipal, libralul Dorin Chirtoacă.

„Să fie invitați directorii cu salarii mari pentru a se raporta în ce măsură se justifică fapul că ei primesc așa salarii mari, în condițiile în care primarul și viceprimarii gestionează proiecte de miliarde și au lefuri mai mici”, a spus Dorin Chirtoacă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!