/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

O eclipsă de soare va avea loc anul acesta, a doua zi de Crăciun pe stil nou. De unde va fi vizibilă și cât va dura

missing
15 decembrie 2019, ora 10:49

Pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun (pe stil nou) va avea loc o eclipsă inelară de soare. Fenomenul va avea o durat de 3 minute și 40 de secunde și va fi vizibil în Orientul Mijlociu, în țări precum Quatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Indonesia, Malaesia, Oman, Sri Lanka, Singapure, Guam etc. 

Aceasta va fi a 14-a eclipsă inelară din secolul XXI și a treia eclipsă de soare din acest an, precedentele fiind înregistrate pe 6 ianuarie și 2 iulie.

Următoarea eclipsă de soare se va produce peste aproximativ jumătate de an; mai exact, pe 21 iunie 2020 și va fi vizibilă, de asemenea, din Orientul Mijlociu. Vom avea însă o eclipsă parțială de lună în câteva săptămâni – pe 10 ianuarie 2020.

În total, în anul 2020 vor fi șase eclipse parțiale sau totale de soare și de lună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram