/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Chirtoacă propune partidelor unioniste să formeze ”Mișcarea Unionistă”. Vrea un candidat comun la prezidențiale și un bloc politic la parlamentare

missing
16 decembrie 2019, ora 13:28

Partidul Liberal propune formațiunilor politice unioniste din Moldova ”să își dea mâna” și să formeze împreună ”Mișcarea Unionistă”, astfel încât la alegerile prezidențiale de anul viitor să meargă cu un candidat comun, iar la următoarele parlamentare să participe într-un bloc politic comun. Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat într-o conferință de presă că vor fi expediate scrisori, cu această propunere, pentru cel puțin șapte partide de orientare unionistă.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, până acum au fost purtate o serie de discuții cu câțiva lideri unioniști, care s-au declarat deschiși privind această inițiativă.

”Am vorbit cu Valeriu Munteanu de la USB, cu Tudor Deliu de la PLDM, cu Vasile Costiuc de la ”Demolcrația Acasă”, PNL, formațiuni care s-au arătat deschise. Rămâne să vedem reacția PUN, PPR, Mișcarea Antimafie, în cazul lor au fost insinuări legate de dosarele mele fabricate de regimul PDM”, a spus Chirtoacă.

Chirtoacă spune că la baza ”Mișcării Unioniste” va fi strategia pe care a numit-o ”niciun vot pierdut”. Liderul liberal este convins că din start, mișcarea va avea o majoritate de cel puțin 10% în Parlament.

”În următorii 10 ani, să ajungem la 50%-60% din Parlament”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liberalul a explicat că viitoarea ”Mișcare Unionistă” ar putea fi condusă prin rotație.

”Nimeni nu vrea să ia coroana nimănui. Nu o să ne batem între noi cine să fie președinte, este o mișcare ce va trebui să adune în jurul ideii unirii pe toți”, a menționat Dorin Chirtoacă

Acordul de înființare a ”Mișcării Unioniste” ar urma să fie semnat până pe 31 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram