Partidul Liberal propune formațiunilor politice unioniste din Moldova ”să își dea mâna” și să formeze împreună ”Mișcarea Unionistă”, astfel încât la alegerile prezidențiale de anul viitor să meargă cu un candidat comun, iar la următoarele parlamentare să participe într-un bloc politic comun. Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat într-o conferință de presă că vor fi expediate scrisori, cu această propunere, pentru cel puțin șapte partide de orientare unionistă.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, până acum au fost purtate o serie de discuții cu câțiva lideri unioniști, care s-au declarat deschiși privind această inițiativă.

”Am vorbit cu Valeriu Munteanu de la USB, cu Tudor Deliu de la PLDM, cu Vasile Costiuc de la ”Demolcrația Acasă”, PNL, formațiuni care s-au arătat deschise. Rămâne să vedem reacția PUN, PPR, Mișcarea Antimafie, în cazul lor au fost insinuări legate de dosarele mele fabricate de regimul PDM”, a spus Chirtoacă.

Chirtoacă spune că la baza ”Mișcării Unioniste” va fi strategia pe care a numit-o ”niciun vot pierdut”. Liderul liberal este convins că din start, mișcarea va avea o majoritate de cel puțin 10% în Parlament.

”În următorii 10 ani, să ajungem la 50%-60% din Parlament”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liberalul a explicat că viitoarea ”Mișcare Unionistă” ar putea fi condusă prin rotație.

”Nimeni nu vrea să ia coroana nimănui. Nu o să ne batem între noi cine să fie președinte, este o mișcare ce va trebui să adune în jurul ideii unirii pe toți”, a menționat Dorin Chirtoacă

Acordul de înființare a ”Mișcării Unioniste” ar urma să fie semnat până pe 31 decembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!