/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Vicepremierul moldovean se va întâlni astăzi cu negociatorul-șef de la Tiraspol. Conturile bancare blocate, pe ordinea de zi

16 decembrie 2019, ora 10:01

Vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, se va întâlni cu pretinsul ministru de externe din regiunea transnistreană, Vitali Ignatiev. Întrevederea va avea loc astăzi , la sediul OSCE de la Chișinău. 

În cadrul dialogului, părțile vor discuta despre conturile companiilor din regiunea transnistreană, care au fost blocate de băncile moldovenești, permisele de conducere moldovenești, exportul de bunuri către stânga Nistrului după 1 februarie 2020, sfera telecomunicațiilor și despre dosarele politice deschise etc.

De asemenea, părțile vor discuta despre perspectivele semnării Protocolului de la Bratislava, comunică așa-zisele autorități din stânga Nistrului.

Negocierile de la Bratislava au avut loc pe 9 și 10 octombrie. Atunci, președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a declarat că protocolul va fi reciproc acceptabil, pragmatic și va permite părților să lucreze în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram