Mihai Popșoi, fostul președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova (PDM), a declarat că va veni cu un raport alternativ în cazul în care deputații socialiști vor refuza să continue investigațiile. 

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Deputatul a precizat că astfel cetățenii vor putea cunoaște ce au descoperit membrii comisiei în ultimele câteva luni de investigații.

„Raportul comisiei, pe care au am avut onoarea să o conduc, este practic definitivat. În condițiile în care colegii socialiști vor prezenta propriul raport sau vor refuza să o facă, oferind o indulgență PDM-ului, eu oricum voi prezenta un raport”, a declarat parlamentarul.

Mihai Popșoi și-a motivat decizia de a demisiona prin faptul s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar atât deputații democrați, cât și ex-judecătorii Curții Constituționale au refuzat să se prezinte la audieri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!