Viza pentru călătorii temporare în Statele Unite ale Americii, pe care a folosit-o în ultimii ani fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a expirat pe 14 decembrie.

Potrivit bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, la care face referire realitatea.md, Vladimir Plahotniuc s-a aflat ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a fugit din R. Moldova, după căderea Guvernului democrat.

Acesta a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în Statele Unite în scopuri de afaceri.

Aceeași bază de date arată că, în perioada 2015-2019, Vladimir Plahotniuc a avut 16 vizite în SUA, cu o durată între una și cinci zile. Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, când Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceeași zi. Cele mai lungi vizite au fost de cinci zile, în perioadele 10-15 iulie 2017 și 2-7 mai 2019.

Potrivit ultimelor informații, Plahotniuc a fost văzut acum o lună în Miami Beach, din peninsula Florida, în sudul Statelor Unite. Acesta ar putea folosi actele emise pentru cea de-a doua identitate, pe numele Vladislav Novak, despre care s-a aflat recent.

Amintim că Centrul Național Anticorupție a sesizat pe 10 decembrie Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională și ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din R. Moldova despre faptul că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, pe numele Vladislav Novak.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!