Fostul președinte american Barack Obama spune că femeile sunt lideri mai buni decât bărbații, iar dacă fiecare țară din lume ar fi condusă de o femeie ar exista o îmbunătățire generală a nivelului de trai, scrie ziare.com.

Aflat în Singapore, el a spus că femeile nu sunt perfecte, dar sunt „indiscutabil mai bune” decât bărbații.

Obama a precizat că majoritatea problemelor din lume provin de la „oameni bătrâni, în mare parte bărbați, care se agață de putere”.

De asemenea, fostul locatar al Casei Albe a vorbit și despre polarizarea politica și utilizarea mijloacelor de socializare pentru a răspândi știri false.

(…) femeilor, vreau să știți că nu sunteți perfecte, dar ce pot să spun e că indiscutabil sunteți mai bune decât noi (bărbații)“, a afirmat Barack Obama la un eveniment privat in Singapore.

Sunt absolut încrezător că, dacă timp de doi ani fiecare țară de pe Pământ ar fi condusă de femei, am vedea cu toții o îmbunătățire semnificativă peste tot… mai ales privind nivelul de trai“, a completat acesta.

Întrebat dacă ia in considerare să dețină din nou o funcție puternică, Obama a răspuns că el crede în liderii care știu să facă un pas înapoi, atunci când le vine vremea.

Dacă analizezi lumea și problemele din lume, o să observi că de obicei sunt oameni bătrâni, de obicei bărbați în vârstă, care nu renunță (la putere). Este important pentru liderii politici să încerce să își amintească că sunt acolo să facă ceva, dar nu ești acolo pe viață, nu ești acolo ca să ai tu impresia că ești important și puternic“, a mai explicat fostul președinte.

Obama a fost liderul SUA din 2009 până în 2017.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!