/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Sondaj IMAS! S-a schimbat topul politicienilor. Cine sunt cei care au pierdut din notorietate

missing
17 decembrie 2019, ora 13:00

Președintele Igor Dodon rămâne primul în clasamentul politicienilor, fiind apreciat cu cele mai multe note mari, între 7 și 10, de către respondenții unui sondaj realizat de compania IMAS.

Dodon a acumulat un scor de 46,4%, fiind urmat de liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Vornonin care a fost înalt apreciat de 43,7% dintre cetățenii care au participat la sondaj.

Top trei a fost încheiat de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, pentru care au dat note mai mari de 7 peste 42% dintre respondenți.

A urcat în clasament fostul deputat socialist și actualul primar al Chișinăului Ion Ceban, care a fost apreciat de 34,7%  dintre cetățenii care au răspuns la chestionare.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a scăzut în sondaj, ajungând la un scor de 24,6%. „Este o scădere considerabilă generată, probabil, de eșecul pe Chișinău”, a comentat Doru Petruți, directorul IMAS.

Sondajul atestă o creștere a scorului premierului Ion Chicu, care a ajuns pe locul șapte, cu 26,7%. „Gradul de notorietate încă are loc de creștere și agenda pe care o va crea va genera puncte în sondajele următoare”, prevede Petruți.

Într-un alt clasament, al celor mai puternici politicieni din R. Moldova, locurile de frunte au fost împărțite între Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip. În top cinci mai rîmâne Vladimir Plahotniuc, deși a fugit din țară încă în luna iunie.

Aici, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi se află aproape pe poziție similară cu Andrei Năstase, ambii fiind spre coada clasamentului.

 

Și la nivel de partide cel mai mult rămâne a fi apreciat Partidul Socialiștilor, pentru care și-ar da votul 32,1% dintre respondenții sondajului.

Blocul ACUM rămâne pe poziții bune acumulând peste 24,4%, dar „schimbarea cea mai mare a fost mișcarea alegătorilor care are loc în interiorul blocului”, atenționează Petruți. Partidul Acțiune și Solidaritate acumulează tot mai multe puncte – 22,7%, pe când Platforma Demnitate și Adevăr a ajuns la un scor de numai 1,7 %.

Totodată, s-au îmbunătățit rezultatele pentru Partidul Democrat și Partidul Nostru condus de Renato Usatîi, în comparație cu sondajul realizat anterior.

Sondajul „Barometrul socio-politic- Decembrie 2019” a fost realizat de compania IMAS în perioada 2-14 decembrie, pe un eșantion de 1090 persoane și are o marjă de eroare de trei la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram