Fostul președinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, a fost condamnat la moarte pentru înaltă trădare și subminarea Constituției, de o instanță din Islamabad. Generalul Musharraf a preluat puterea printr-o lovitură de stat sângeroasă în 1999 și a ocupat funcția de președinte până în 2008. 

În prezent, fostul șef de stat se află în exil în Dubai, după ce în 2016, i s-a permis să părăsească țara, pentru a merge la tratament.

Pervez Musharraf era judecat din 2013 pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgență în 2007, când a suspendat Constituția și i-a încarcerat pe judecătorii Curții Supreme care nu au acceptat decizia.

”Acesta este un verdict istoric și va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri” a declarat comentatorul politic Hamid Mir.

Pakistan a avut la conducere președinți generali aproape jumătate din istoria sa după obținerea independenței, iar acesta este primul verdict pronunțat împotriva conducerii militare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!