/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un fost președinte pakistanez, condamnat la moarte pentru înaltă trădare

17 decembrie 2019, ora 12:32

Fostul președinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, a fost condamnat la moarte pentru înaltă trădare și subminarea Constituției, de o instanță din Islamabad. Generalul Musharraf a preluat puterea printr-o lovitură de stat sângeroasă în 1999 și a ocupat funcția de președinte până în 2008. 

În prezent, fostul șef de stat se află în exil în Dubai, după ce în 2016, i s-a permis să părăsească țara, pentru a merge la tratament.

Pervez Musharraf era judecat din 2013 pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgență în 2007, când a suspendat Constituția și i-a încarcerat pe judecătorii Curții Supreme care nu au acceptat decizia.

”Acesta este un verdict istoric și va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri” a declarat comentatorul politic Hamid Mir.

Pakistan a avut la conducere președinți generali aproape jumătate din istoria sa după obținerea independenței, iar acesta este primul verdict pronunțat împotriva conducerii militare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram