/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Primul deces provocat de gripă! Victima - o fată de 14 ani din Cahul

missing
18 decembrie 2019, ora 12:19

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță primul caz de deces provocat de gripă. Victima este o fetiță de 14 ani din raionul Cahul. Copila s-a stins la spital, având insuficiență respiratorie de gradul III, pneumonie franc-lombară bilaterală și șoc septic. 

Potrivit directorului Spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, copila a ajuns în stare critică. “În zona roșie a fost intubată, stabilizată, examinată. După care a fost transferată în terapie intensivă”, a precizat Crăciun, potrivit ziuadeazi.md.

Ministerul Sănătății a creat o comisia care va examina cauzele decesului, concluziile vor fi prezentate pe 27 decembrie.

Potrivit responsabililor de la ANSP, în perioada 30 septembrie – 15 decembrie, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră.

Specialiștii spun că în țară continuă vaccinarea împotriva gripei a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor postgripale. Pentru a evita îmbolnăvirile, ANSP recomandă să vă adresați la medic încă de la apariția primelor semne de boală și să evitați contactul cu bolnavii. De asemenea, trebuie să vă spălați cât mai des pe mâini, să folosiți măști de protecție și să vă acoperiți nasul și gura atunci când tușiți sau strănutați. La fel de important e să vă vaccinați împotriva virusului gripal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram