Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță primul caz de deces provocat de gripă. Victima este o fetiță de 14 ani din raionul Cahul. Copila s-a stins la spital, având insuficiență respiratorie de gradul III, pneumonie franc-lombară bilaterală și șoc septic. 

Potrivit directorului Spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, copila a ajuns în stare critică. “În zona roșie a fost intubată, stabilizată, examinată. După care a fost transferată în terapie intensivă”, a precizat Crăciun, potrivit ziuadeazi.md.

Ministerul Sănătății a creat o comisia care va examina cauzele decesului, concluziile vor fi prezentate pe 27 decembrie.

Potrivit responsabililor de la ANSP, în perioada 30 septembrie – 15 decembrie, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră.

Specialiștii spun că în țară continuă vaccinarea împotriva gripei a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor postgripale. Pentru a evita îmbolnăvirile, ANSP recomandă să vă adresați la medic încă de la apariția primelor semne de boală și să evitați contactul cu bolnavii. De asemenea, trebuie să vă spălați cât mai des pe mâini, să folosiți măști de protecție și să vă acoperiți nasul și gura atunci când tușiți sau strănutați. La fel de important e să vă vaccinați împotriva virusului gripal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!