/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Votat în Parlamentul României! Alocațiile pentru copii se dublează, de anul viitor

missing
18 decembrie 2019, ora 16:20

Alocațiile copiilor din România vor fi dublate, începând cu anul viitor. O decizie în acest sens a votată astăzi, de Camera Deputaților. Alocația va ajunge, astfel, la 300 de lei. 

Decizia  a fost luată cu 179 de voturi “pentru” și 29 de abțineri, în timp ce 3 deputați nu au votat. La momentul votului, liberalii și-au scos cartelele din aparate. „Pentru” au fost deputații 123 deputați PSD, toți cei 19 ai UDMR și 10 de la Minorități, toți cei 13 ai partidului lui Victor Ponta și 9 de la USR și unul de la ALDE (Daniel Olteanu), plus 5 deputați neafiliați, scrie Realitatea.net.

Dezbaterile din Camera Deputațior au fost furtunoase. PSD a reușit o lovitură cruntă pentru Guvernul Orban în Parlament! Social-democraţii au impus, cu aplauze, dublarea alocaţiilor copiilor, pentru care guvernanţii au atras atenţia că nu sunt bani. Este a doua majorare a alocațiilor din acest an. În luna februarie, liberalii au impus prima dublare a alocațiilor, de la 84 de lei la 150 de lei. Alocația va ajunge, de anul viitor, la 300 de lei.

Dintre cei 123 deputați PSD prezenți în sală, unul singur s-a abținut – Remus Borza, afiliat grupului social-democraților. Toți cei 13 deputați ai partidului lui Ponta, inclusiv fostul premier, au votat pentru. Printre cei de la USR care au votat se numără Emanuel Ungureanu, Adrian Prisnel, Sergiu Vlad.

Aproape toți deputații de la USR și ALDE s-au abținut.

Alocațiile vor, astfel, fi în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Au fost 16 voturi pentru și 6 abțineri. S-au abținut de la vot parlamentarii PNL.

Premierul Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit de inițiativa social democraților și a declarat săptămâna trecută că PSD a stat trei ani la guvernare şi putea să majoreze alocaţiile pentru copii în această perioadă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram