/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Bugetul țării pentru anul 2020, votat azi în Parlament

missing
19 decembrie 2019, ora 13:30

Deputații au votat azi în Parlament, în lectură finală, Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, cu 56 de voturi.

Astfel, potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2020, veniturile acestuia vor însuma 44 136,6 mil. lei, cu o majorare de 8,6% față de 2019, datorită creșterii preconizate a impozitelor și taxelor, TVA fiind în continuare cea mai importantă sursă, spun reprezentanții Parlamentului. Cheltuielile bugetului de stat vor constitui cca 51 551,9 mil. lei, cu 11,3% mai mult față de 2019. „Acestea sunt determinate de necesitatea asigurării financiare a priorităților ramurilor, conform documentelor de politici naționale și sectoriale; continuării reformelor în derulare din domenii: protecție socială, sistemul educațional, sănătate, ordine publică, justiție; asigurării implementării sistemului de remunerare a muncii în sectorul bugetar; precum și asigurării financiare a proiectelor și acțiunilor prevăzute în acordurile cu partenerii de dezvoltare”, se menționează într-un comunicat de la Parlament.

Astfel, deficitul estimat este de cca 7 415,3 mil. lei. „Finanțarea deficitului bugetului public național în anul 2020 se va efectua din surse interne și externe, în special prin valorificarea împrumuturilor pentru finanțarea proiectelor din surse externe și pentru susținerea bugetului, emisiunea valorilor mobiliare de stat, acțiuni în formă de participare în capital, alte creanțe interne ale bugetului, precum și din mijloacele bănești din solduri la conturile bugetelor componente ale bugetului public național”, precizează reprezentanții Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram