/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ultima oră! Rusia și Ucraina au ajuns la o înțelegere privind tranzitul gazului rusesc

missing
19 decembrie 2019, ora 22:26

Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere privind tranzitul gazelor rusești prin Ucraina, în urma negocierilor mediate de Uniunea Europeană, care au avut loc azi la Berlin, Germania, transmite RBC.ua

Detaliile înțelegerilor la care s-a ajuns azi la Berlin urmează a fi discutate și puse în lucru la Moscova și la Kiev.

„Vom păstra tranzitul prin Ucraina. Acum urmează să decidem în privința volumului și să încheiem un contract. Acest contract nu va fi unul temporar. Traseul acesta ne este convenabil și vom opta pentru el”, a declarat azi și președintele Rusiei Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă.

Actualul contract dintre Rusia și Ucraina privind tranzitul gazelor rusești prin Ucraina expiră pe data de 31 decembrie 2019. În contextul în care între cele două țări există un conflict armat, exista riscul ca acest contract să nu fie prelungit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram