Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere privind tranzitul gazelor rusești prin Ucraina, în urma negocierilor mediate de Uniunea Europeană, care au avut loc azi la Berlin, Germania, transmite RBC.ua

Detaliile înțelegerilor la care s-a ajuns azi la Berlin urmează a fi discutate și puse în lucru la Moscova și la Kiev.

„Vom păstra tranzitul prin Ucraina. Acum urmează să decidem în privința volumului și să încheiem un contract. Acest contract nu va fi unul temporar. Traseul acesta ne este convenabil și vom opta pentru el”, a declarat azi și președintele Rusiei Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă.

Actualul contract dintre Rusia și Ucraina privind tranzitul gazelor rusești prin Ucraina expiră pe data de 31 decembrie 2019. În contextul în care între cele două țări există un conflict armat, exista riscul ca acest contract să nu fie prelungit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!