Activitatea Comisiei parlamentare ce anchetează puciul anticonstituțional a fost extinsă cu un termen de până la 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Democrații au criticat propunerea de prelungire a termenului de activitatea a comisiei.

„Organele de anchetă să-și facă treaba. De ce noi artificial prelungim activitatea unei comisii care e clar că oricum nu va da roade?”, a întrebat indignat Dumitru Diacov.

„Datorită activității deputaților noștri din comisie au fost rezultate palpabile”, i-a dat replica socialistul Vlad Batrîncea.

La ședința de astăzi a Parlamentului s-a propus și alegerea socialistului Grigore Novac în calitate de președinte al comisiei. Funcția a rămas vacantă după ce deputatul  Mihai Popșoi și-a dat demisia.

Pe de altă parte, Iurie Reniță a propus ca Dinu Plângău să preia conducerea comisiei.

Niciuna dintre propuneri nu a acumulat numărul necesar de voturi. Astfel, raportul final al comisiei urmează să fie structurat și prezentat de socialistul Vasile Bolea.

În comisie a fost inclus deputatul Anatolie Labuneț, care îl va înlocui pe Victor Gaiciuc, care nu mai activează în Parlament.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova. Deputați iau motivate că cetățenii trebuie să cunoască adevărul despre acea „săptămâna de focdin politică din perioada 7-14 iunie, când Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!