/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Activitatea Comisiei ce anchetează tentativa de puci anticonstituțional, prelungită. Un socialist va prezenta raportul

missing
20 decembrie 2019, ora 14:31

Activitatea Comisiei parlamentare ce anchetează puciul anticonstituțional a fost extinsă cu un termen de până la 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Democrații au criticat propunerea de prelungire a termenului de activitatea a comisiei.

„Organele de anchetă să-și facă treaba. De ce noi artificial prelungim activitatea unei comisii care e clar că oricum nu va da roade?”, a întrebat indignat Dumitru Diacov.

„Datorită activității deputaților noștri din comisie au fost rezultate palpabile”, i-a dat replica socialistul Vlad Batrîncea.

La ședința de astăzi a Parlamentului s-a propus și alegerea socialistului Grigore Novac în calitate de președinte al comisiei. Funcția a rămas vacantă după ce deputatul  Mihai Popșoi și-a dat demisia.

Pe de altă parte, Iurie Reniță a propus ca Dinu Plângău să preia conducerea comisiei.

Niciuna dintre propuneri nu a acumulat numărul necesar de voturi. Astfel, raportul final al comisiei urmează să fie structurat și prezentat de socialistul Vasile Bolea.

În comisie a fost inclus deputatul Anatolie Labuneț, care îl va înlocui pe Victor Gaiciuc, care nu mai activează în Parlament.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova. Deputați iau motivate că cetățenii trebuie să cunoască adevărul despre acea „săptămâna de focdin politică din perioada 7-14 iunie, când Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram