/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Vlad Batrîncea, numit șef al delegației parlamentare la APCE. Octavian Țîcu: „Ați dat o palmă României”

missing
20 decembrie 2019, ora 14:06

Deputații au modificat astăzi componența unor delegații parlamentare, de la conducerea acestora fiind înlăturați reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr.

Astfel, delegația R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va fi condusă de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

„Ați dat o palmă României și cred că este foarte clar ce prezentați voi aici”, a comentat deputatul Octavian Țîcu.

Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană îl va avea în calitate de copreședinte pe democratul Igor Vremea,  în locul lui Mihail Popșoi de la fracțiunea PAS

Socialistul Petru Burduja a fost numit șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic (EURONEST) în locul lui Igor Munteanu.

„În semn de protest față de împărțirea rușinoasă a delegațiilor, părăsim sala. Este inadmisibil ceea ce ați făcut”, a spus deputatul Sergiu Litvinenco.

„S-a revenit la proporționalitate. Fiecărei fracțiuni îi revin atâtea delegații cât este proporțional”, a argumentat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram