Deputații au modificat astăzi componența unor delegații parlamentare, de la conducerea acestora fiind înlăturați reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr.

Astfel, delegația R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va fi condusă de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

„Ați dat o palmă României și cred că este foarte clar ce prezentați voi aici”, a comentat deputatul Octavian Țîcu.

Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană îl va avea în calitate de copreședinte pe democratul Igor Vremea,  în locul lui Mihail Popșoi de la fracțiunea PAS

Socialistul Petru Burduja a fost numit șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic (EURONEST) în locul lui Igor Munteanu.

„În semn de protest față de împărțirea rușinoasă a delegațiilor, părăsim sala. Este inadmisibil ceea ce ați făcut”, a spus deputatul Sergiu Litvinenco.

„S-a revenit la proporționalitate. Fiecărei fracțiuni îi revin atâtea delegații cât este proporțional”, a argumentat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!