/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat de președinte

missing
21 decembrie 2019, ora 14:55

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României în Parlament. Acesta a rostit jurământul, iar apoi preşedintele de şedinţă a citit Declaraţia Parlamentului cu privire la depunerea jurământului.

În final, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a binecuvântat învestitura preşedintelui României, scrie Realitatea.net.

La ceremonie au participat premierul Ludovic Orban, miniştrii, judecătorii Curţii Constituţionale, foştii şefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, Custodele Coroanei române, Margareta, Principele Radu, reprezentanţi ai cultelor religioase.

Klaus Iohannis este la al doilea mandat la Cotroceni.

După al doilea tur din 24 noiembrie, acesta a câștigat alegerile cu 66,09% din numărul de voturi valabil exprimate. Contracandidatul său, Viorica Dăncilă, a obținut 33,91% din voturi.

Primul mandat l-a obținut în 2014, când a câștigat cursa pentru Cotroceni cu 54,43% din voturi. L-a avut contracandidat pe Victor Ponta, care a obținut 45,56% .

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram