/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Moldova va putea exporta în UE cantități mai mari de prune, struguri și cireșe, fără taxe vamale

21 decembrie 2019, ora 10:11

Consiliul Uniunii Europene a aprobat un acord prin care acordă fermierilor IMM-urilor din Moldova condiții preferențiale de export în UE. Decizia a fost luată în urma înțelegerii la care a ajuns pe 11 iulie fostul Guvern, condus de Maia Sandu cu UE.

Fermierii din Republica Moldova vor putea astfel exporta în UE cantități mai mari de prune, struguri și cireșe fără să achite taxe vamale.

De la intrarea în vigoare a Zonei de Liber Schimb, exporturile în UE au crescut cu 62% între anii 2014 – 2018, UE fiind principalul partener al Republicii Moldova. Peste 68% din exporturile Republicii Moldova au ca destinație țările UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram