/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cuba are prim-ministru, pentru prima dată după 43 de ani

missing
22 decembrie 2019, ora 16:22

Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel l-a numit pe actualul ministru al Turismului, Manuel Marrero Cruz, în funcția de prim-ministru, astfel că țara comunistă va avea un premier pentru prima dată după 1976, informează Digi24.

Funcția de prim-ministru a fost eliminată în 1976 de către Fidel Castro, însă anul acesta s-a decis reintroducerea acestei funcții în urma unor modificări constituționale.

Astfel, Marrero Cruz, în vârstă de 56 de ani, va prelua o parte din actualele responsabilități ale președintelui țării. „Șeful Guvernului va fi mâna dreaptă a președintelui republicii”, a anunțat site-ul de știri Cubadebate, deținut de stat.

Cu toate acestea, criticii susțin că această modificare este una de formă, în condițiile în care Partidul Comunist Cubanez și Armata rămân singurele instituții de decizie din această țară.

Numirea noului premier a fost aprobată cu unanimitate de voturi sâmbătă de către Parlament.

Marrero Cruz a fost numit ministru al Turismului de către Fidel Castro în 2004, iar de atunci, sectorul turistic din Cuba a cunoscut o perioadă de creștere puternică.

Autoritățile de la Havana nu au anunțat până în acest moment cine va prelua portofoliul Turismului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram