Fostul top-manager al companiei „Gazprom”, Andrei Goncearenko, a devenit noul proprietar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține acum 95% din „Avia Invest”, cea care administrează Aeroportul de la Chișinău, scrie ru.tv8.md.

În 2014, publicația rusă „Kommersant” a scris că Goncearenko a achiziționat cel mai scump apartament în Londra, pentru 120 de milioane de lire sterline. În doar trei ani a cheltuit 250 de milioane de lire sterline pentru imobilele din capitala Marii Britanii.

Publicația rusă, făcând referire la tabloidul britanic The Daily Mail, scrie că toate proprietățile lui ar fi înregistrate pe numele unor companii offshore, amplasate în Gibraltar.

În 2012, numele Goncharenko a fost menționat în construcția de la Moscova a marelui complex comercial și expozițional „Lotus City”. El a fost unul dintre coproprietarii firmei de construcție.

Deja în anul 2013, „Izvestia” a scris că Goncearenko și subordonații săi sunt suspectați de extorcare de la contractorii Gazprom. Nu se vorbește despre rezultatul cazului.

Până în 2013, Goncearenko a ocupat funcția de director adjunct al companiei „Gazprom Invest Iug”, o companie fiică a companiei „Gazprom”. „Kommersant” mai scrie că în anii 2010-2013, în Rusia a existat o serie de scandaluri de corupție, legate de contractorii Gazprom, în care era vizat și Andrei Goncharenko.

Omul de afaceri este cunoscut și ca unul dintre organizatorii petrecerilor „Russian Seasons” la Monaco și de pe Coasta de Azur.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!