Deși zice să nu-și amintește exact numele noului proprietar al „Avia Invest”, Igor Dodon, președintele țării, spune că milionarul rus ar fi omul deputatului Ilan Șor, beneficiarul inițial al companiei care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

„Am aflat azi că a apărut acest investitor străin, nici nu-mi amintesc exact numele lui… E clar de la bun început că acest Goncearenko este omul lui Șor. El are probleme mari în Federația Rusă a și încercat să-și facă cetățenia Republicii Moldova pe vremea lui Plahotniuc, dar regimul a căzut și nu a mai ajuns să o obțină”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Ediție Specială” de la NTV Moldova.

Potrivit unui document care a intrat în posesia TV8, Goncearenko a încercat să devină cetățean moldovean prin programul „Cetățenie prin investiții”, în luna iunie a acestui an (detalii AICI).

Andrei Goncearenko este noul proprietar al „Avia Invest”. Informația a fost făcută publică astăzi. Goncearenko este un om de afaceri rus, fost top-manager al companiei „Gazprom” (detalii AICI).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!