/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Igor Dodon a promulgat Legea bugetului de stat pentru 2020

missing
24 decembrie 2019, ora 15:00

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a promulgat Legea bugetului de Stat pentru anul 2020. Șeful statului a mai promulgat, de asemenea, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020.

„Aceste documente importante pentru țară au fost adoptate și promulgate în termen record, datorită conjugării eforturilor tuturor factorilor de decizie. Până la finele anului, aceste legi vor fi publicate în Monitorul Oficial”, susține Igor Dodon.

Amintim că bugetul țării pentrfu anul viitor a fost votat joi de Parlament. Acesta a fost susținut de 56 de deputați.

Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2020, veniturile vor însuma 44 136,6 mil. lei, cu o majorare de 8,6% față de 2019, datorită creșterii preconizate a impozitelor și taxelor, TVA fiind în continuare cea mai importantă sursă, spun reprezentanții Parlamentului. Și cheltuielile bugetului se vor majora și vor constitui cca 51 551,9 mil. lei, cu 11,3% mai mult față de 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram