Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a promulgat Legea bugetului de Stat pentru anul 2020. Șeful statului a mai promulgat, de asemenea, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020.

„Aceste documente importante pentru țară au fost adoptate și promulgate în termen record, datorită conjugării eforturilor tuturor factorilor de decizie. Până la finele anului, aceste legi vor fi publicate în Monitorul Oficial”, susține Igor Dodon.

Amintim că bugetul țării pentrfu anul viitor a fost votat joi de Parlament. Acesta a fost susținut de 56 de deputați.

Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2020, veniturile vor însuma 44 136,6 mil. lei, cu o majorare de 8,6% față de 2019, datorită creșterii preconizate a impozitelor și taxelor, TVA fiind în continuare cea mai importantă sursă, spun reprezentanții Parlamentului. Și cheltuielile bugetului se vor majora și vor constitui cca 51 551,9 mil. lei, cu 11,3% mai mult față de 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!