Certificatul de urbanism eliberat SRL „Regata Imobiliare” pe 18 decembrie anul trecut, pentru elaborarea documentației de proiect a unui centru multifuncțional în locul fostei cafenele „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din capitală, a fost revocat. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda. 

Potrivit dispoziției semnate de viceprimarul responsabil de urbanism miercuri, 24 decembrie, documentul respecvtiv poate fi contestat în termen de 30 de zile.

Amintim că pe 16 octombrie, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat pentru anularea avizelor eliberate companiei „Regata Imobiliare” pentru construcția unei clădiri cu mai multe etaje în locul cafenelei „Guguță”. Decizia a fost luată în urma unui demers depus de mai multe organizații din societatea civilă la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Regata Imobiliare” SRL, care aparține unei alte firme, „Biotehnos” SRL, a fost fondată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii. Firma „Regata Imobiliare” este și proprietara a două terenuri în sectorul Ciocana, mun. Chișinău, pe care urmează a fost construită o zonă comercială.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!